Tarih : 06.11.2023 - 05:41

Türkiye elektrikli araç ve batarya üretim üssü olacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kocaelide, Ford Otosan Yeniköy Fabrikası Açılış Törenine katıldı.  "Ülkemizi elektrikli araç ve batarya üretim üssü yapacağız" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kocaelide, Ford Otosan Yeniköy Fabrikası Açılış Törenine katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğanı, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Ford Otosan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Koç karşıladı.

3 bin 500 kişiye istihdam sağlayan fabrikanın hayırlı olmasını dileyelen Erdoğan, "Dünya markası Ford'un mühendislik ve üretim gücünün bir yansıması olan bu tesis, öncü özellikleriyle geleceğin fabrikası unvanını hak ediyor. Hem içten yanmalı hem elektrikli araç üretimiyle öne çıkıyor" dedi.

Ford Otosan'a da her zaman sahip çıktıklarını, bugüne kadar yerli-yabancı sermaye ayrımı yapmadıkyarını dile getiren Erdoğan, başbakanlığı ve cumhurbaşkanlığı döneminde her adımı desteklediklerini, 2 milyar euroluk yatırım planı adım adım hayata geçtiğini görmekten mutluluk duyduğunu belirtti.

 

 

GÜNÜN YORUMU

55 yıldır medya dünyasındayım. Yazılı ve görsel basında bütün kademelerde görev yaptım. Ekonomide doğru analiz en büyük şiarım.

Üye Olun

Kısa Yollar