Tarih : 20.09.2021 - 05:53

Türkiye kırmızı listeden çıktı, 200 bin İngiliz geliyor

İngiltere, Kovid-19 önlemleri kapsamında uyguladığı seyahat listesinde yaptığı güncellemede, Türkiye’yi 22 Eylül itibarıyla seyahat sonrası zorunlu otel karantinası gerektiren kırmızı listeden çıkardı 200 bin İngiliz turistin ülkemize gelmesi bekleniyor

Bu kararın yaz ayları ardından verilmesi turizm açısından ‘sınırlı’ etki olacağını ifade etse de hareketin belli başlı alanlarda kendini şimdiden gösterdiği görülüyor. Buna göre, İngilizler genellikle Ege Bölgesi ağırlıklı tatil yapıyor. Dalaman, Didim, Bodrum ve Kuşadası’nda evleri olan İngilizler var. Bu İngilizler sonbaharı Türkiye’de geçiriyor. Ekim ayında ise İngiltere’de okullarda ara tatil döneminde Türkiye’de tatili tercih eden aileler oldukça fazla. Mevcut tarifeli uçuşlarda bir başka hareket ise Antalya’da. İngilizler özellikle kış aylarını Antalya’da golf yaparak geçiriyor. Yanı sıra Türkiye’nin ilk 5 kaynak pazarı arasında yer alan İngiliz turistler, erken rezervasyonda en erkenci davranan millet konumunda bulunuyor. Her ne kadar pandemi sürecinde son dakika rezervasyonları belirleyici olsa da, turizmciler, İngilizlerin 2022 yazı için harekete geçeceğini belirtiyor.

 

GÜNÜN YORUMU

55 yıldır medya dünyasındayım. Yazılı ve görsel basında bütün kademelerde görev yaptım. Ekonomide doğru analiz en büyük şiarım.

Üye Olun

Kısa Yollar