Tarih : 27.03.2024 - 04:40

Türkiye'nin ilk yüzer GES'i üretime başladı

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı Elazığ’da Türkiye’nin ilk yüzer güneş enerji santralinde (GES) incelemelerde bulunarak santralin test üretimine başladığını söyledi

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın Elazığ’da aktardığı bilgilere göre GES ‘in ürettiği elektrikle 47 bin 830 dekar tarımsal alanın sulanmasını sağlayarak bulunduğu bölge Kuzova’nın tarımsal kalkınmasını gerçekleştirecek. Sonrasında kurulacak 3 megawatt’lık ilave santralle de bulunduğu bölgenin tarımsal alanın tamamına sulama yapılabilecek. Yumaklı, barajların yüzde 10’una bu sistemin uygulanması halinde ülkemiz elektriğinin dörtte birinin sağlanabileceğine de dikkat çekti.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı Elazığ’da Keban barajı üzerine kurulan Türkiye’nin ilk yüzer güneş enerji santralinde (GES) incelemelerde bulunarak santralin test üretimine başladığını söyledi. Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Keban Barajı rezervuarında tamamlanan Türkiye’nin ilk yüzer güneş enerji santrali (GES) test üretimine başladı. Bakan İbrahim Yumaklı, Keban Barajı göl yüzeyinde yaklaşık 1 megawatt kurulu güce sahip yüzer GES’te üretilen enerjinin tarımsal sulamada kullanılacağını belirterek, Türkiye’nin yüzer GES potansiyeli açısından şanslı bir ülke olduğunu bildirdi.

 

 

 

 

 

GÜNÜN YORUMU

55 yıldır medya dünyasındayım. Yazılı ve görsel basında bütün kademelerde görev yaptım. Ekonomide doğru analiz en büyük şiarım.

Üye Olun

Kısa Yollar