Tarih : 01.12.2023 - 05:57

Türkiye tüketim ve yatırımlarla büyüdü

Türkiye ekonomisi yılın üçüncü çeyreğinde yüzde 5,9 ile beklentilere paralel olarak büyüdü. Kocaeli Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özgür Bayram Soylu, Türkiye'nin büyüme performansını Haber7'ye değerlendirdi. 2023 yılının tamamına ilişkin büyüme beklentisinin ise yüzde 4 - 4,5 aralığında olduğunu belirtti.

TÜRKİYE EKONOMİSİ YÜZDE 5,9 BÜYÜDÜ

Türkiye ekonomisinin büyüme performansı açısından her dönem direnç gösterdiğine dikkat çeken Soylu, Türkiye'nin büyüme performansı olarak OECD ve Avrupa ülkelerinden pozitif ayrıştığını belirtti. Beklentilere paralel bir büyüme gerçekleştiğini söyleyen Soylu, inşaat sektöründe ve sanayi tarafındaki büyümenin ve hanehalkı tüketim harcamalarının büyümeyi tetiklediğini vurguladı. Soylu, "Net ihracatın etkisine baktığımızda her ne kadar eksi 2.6'lık bir negatif etkisi olsa da 2. çeyrek büyümeye nazaran pozitif bir gelişme olduğunu gözlemliyoruz" diye konuştu. Tüketime dayalı büyüme performansının üçüncü çeyrekte de devam ettiğine işaret eden Soylu, önümüzdeki süreçte cari dengenin ve yatırımın büyümeyi teşvik edeceği bir döneme girileceğinin altını çizdi.

 

GÜNÜN YORUMU

55 yıldır medya dünyasındayım. Yazılı ve görsel basında bütün kademelerde görev yaptım. Ekonomide doğru analiz en büyük şiarım.

Üye Olun

Kısa Yollar