Tarih : 11.10.2022 - 05:13

Türkiye Umman ile doğalgaz anlaşması yaptı

Avrupa'yı etkisi altına alan doğal gaz sorununun yaşandığı ortamda Türkiye, çok kritik adımlar atarak doğal gaz sorunundan en az etkilenen ülke olma yolunda ilerliyor. Bu kapsamda Türkiye, daha önce hiç gaz alışverişinin yapılmadığı Umman ile yenilenebilir enerjide kazan kazan anlayışla iş birliği yaptı. Ayrıca Ortadoğu'daki stratejik ortaklarından Katar ile gelecekte daha fazla enerji ortaklığı planlandı.

 

Doğal gaz arz güvenliği tehdidiyle karşı karşıya kalan Avrupa, yeni tedbirler açıklayıp tasarrufa yönelirken Türkiye, kışa depoları dolu giriyor. Türkiye, depolarını doldurup yenilenen anlaşmalarla kışa hazırlıklı girecek.

 

Ukrayna ve Rusya savaşı sonrası Rusya'nın uyguladığı doğal gaz ve petrol ambargosu Avrupa'yı kışa girerken endişelendiriyor. Her gün yeni bir karar alıp tasarruf modelleri açıklayan Avrupa, enerji arz güvenliği sıkıntısıyla karşı karşıya kaldı.

 

Avrupa, kışa doğal gaz eksiği tehlikesiyle girerken, depolarını dolduran Türkiye ise kışa hazırlıklı giriyor. Avrupa'yı etkisi altına alan doğal gaz sorununun yaşandığı ortamda Türkiye ise çok kritik adımlar atarak doğal gaz sorunundan en az etkilenen ülke olma yolunda ilerliyor.

 

 

GÜNÜN YORUMU

55 yıldır medya dünyasındayım. Yazılı ve görsel basında bütün kademelerde görev yaptım. Ekonomide doğru analiz en büyük şiarım.

Üye Olun

Kısa Yollar