Tarih : 15.03.2024 - 04:52

Türkiye ve İngiltere masaya oturdu

İngiltere ve Türkiye, ürünlerin yanı sıra hizmetlerin de yer alacağı yeni bir anlaşmaya dahil edilmesi amacıyla yeni bir Serbest Ticaret Anlaşması (STA) müzakerelerine resmen başladı.

İngiltere'nin Türkiye ile halihazırda bir STA anlaşması bulunuyor. Anlaşma İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden ayrılmasıyla birlikte devreye alınmış ve geçen yıl her iki tarafın yaptığı görüşmelerde STA'nın iyileştirilebileceği sonucuna varılmıştı.

TİCARET ANLAŞMASI MODERNİZE EDİLECEK

Ticaret Bakanı Kemi Badenoch yeni STA'ya ilişkin yaptığı açıklamada "Halihazırda gelişen bir ticari ilişkimiz var ve bu ilişki yeni ve modernize edilmiş bir ticaret anlaşmasıyla daha da güçlenecek" dedi.

Badenoch, yeni anlaşmanın İngiltere'nin hizmet sektörüne "büyüyen pazarda rekabet avantajı sağlayabileceğini ve İngiltere genelinde istihdamı destekleme potansiyeline sahip olduğunu" söyledi.

İNGİLİZLERİN, TÜRK ÜRÜNLERİNE ERİŞİMİ KOLAYLAŞACAK

İngiltere Ticaret Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ise, NATO müttefiki olan Türkiye ile müzakerelerin ilk turunun yaz aylarında yapılmasının beklendiği ifade edildi.

Anlaşma, İngiliz tüketicilerin bulgur ve domates gibi Türk ürünlerine erişimini artırabileceği gibi, İngiliz firmalarının hizmet sektörü ihracatını artırmaları için de fırsatlar sağlayabilecek.

GÜNÜN YORUMU

55 yıldır medya dünyasındayım. Yazılı ve görsel basında bütün kademelerde görev yaptım. Ekonomide doğru analiz en büyük şiarım.

Üye Olun

Kısa Yollar