Tarih : 15.11.2022 - 05:55

Ülkeler sıraya girdi: Türkiye'den doğal gaz istiyorlar

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, 'Birçok komşu ülkemiz, Avrupalı ülke geliyor bizden gaz talep ediyorlar. İşte bu gaz merkezinin fikri bundan 3-5 yıl önce adımını attığımız yıl yıl projeleri tek tek hayata geçirdiğimiz, inşallah önümüzdeki yıldan itibaren de belki ilk uygulamalarının göreceğimiz merkez haline gelmiş olacak.' ifadelerini kullandı.

Bakan Dönmez, Türkiye'yi enerji üssü haline getirecek olan stratejide sona geldiklerini dile getirerek, "Bundan 20 sene önce sadece 1-2 kara komşumuz olan ülkelerimizden doğal gaz ithal ederken şimdi o ülkelerimizde olan boru hattının sayısını ve kapasitesini artırdık. Yetmedi, sıvı doğal gaz terminalinin yine sayılarını, kapasitelerini arttırdık, 2'den 5'e çıkardık. Depolarımızın, yer altı depolarımızın kapasitesini artırdık, sayılarını arttırdık ve bu kışa tam dolu giriyoruz." değerlendirmesini yaptı.

"Bu ülkeye ne kadar çok ülkeden kaynak getirebilirsek, gaz getirebilirsek o zaman gazı daha ucuza temin edeceğiz anlamına gelir." diyen Bakan Dönmez, Türkiye'nin kendi milli altyapı sistemini güçlendirerek hem kendi arz güvenliğini tahkim, takviye ettiğini hem de komşu Avrupalı ülkelerin arz güvenliğine yardımcı olduğunu aktardı.

 

GÜNÜN YORUMU

55 yıldır medya dünyasındayım. Yazılı ve görsel basında bütün kademelerde görev yaptım. Ekonomide doğru analiz en büyük şiarım.

Üye Olun

Kısa Yollar