Tarih : 09.02.2024 - 06:01

Varlık Fonunun tahvil ihracına talep patlaması

 

Türkiye Varlık Fonu'nun 500 milyon dolarlık tahvil ihracı anlaşması, 7 milyar doların üzerinde talep aldı.İngiliz Financial Times, JPMorgan'dan Banc of America'ya birçok finans devinin, Türk ekonomisine daha çok güvenmeye başladığını yazdı.

Türkiye Varlık Fonu, Londra'da yatırımcılarla gerçekleştirdiği görüşmelerin ardından 7 Şubat'ta uluslararası piyasalarda tahvil ihracına çıktı.

Amerika dışındaki yatırımcılara sunulan Reg S yapısında olan 5 yıl vadeli işlemin başlangıç fiyatı yüzde 9,125 olarak belirlendi.

7 MİLYAR DOLARIN ÜZERİNDE TALEP GELDİ

İşlem, açılışın hemen ardından yatırımcılar tarafından büyük ilgi gördü ve tahvil ihracına 7 milyar doların üzerinde talep geldi. Ardından yapılan iki fiyat revizyonu sonrasında getiri oranı yüzde 8,375'e çekildi.

TVF'NİN TAHVİL İHRACINA TALEP 14,5 KAT ARTTI

Türkiye Varlık Fonu'nun 500 milyon dolarlık tahvil ihracına, talebin 7 milyar doların üzerinde seyretmesi, yabancı yatırımcıların Türk ekonomisine olan güvenini pekiştirdi.

TÜRK EKONOMİSİNE ULUSLARARASI GÜVEN KANITLANDI

Merkez Bankası'ndaki yönetim değişikliğinin ardından tahvil ihracına olan ilgi, uluslararası piyasaların Türk ekonomisine ve yeni ekonomi politikalarına duyduğu güveni bir kez daha gösterdi. Yatırımcıların talepleri ise devam ediyor.

FT: "TÜRKİYE VARLIK FONU YATIRIMCI İŞTAHINI TEST EDİYOR"

Türkiye Varlık Fonu, Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın geçen hafta görevinden ayrılmasının ardından yatırımcıların ülke varlıklarına olan ilgisini test etmek amacıyla ilk uluslararası tahvil anlaşması planlarını sürdürüyor.

İngiliz ekonomi gazetesi Financial Times'ın analizine göre, Türkiye Varlık Fonu tarafından kiralanmış bankalar, bu hafta yatırımcılara ABD doları cinsinden bir tahvil sunmaya başladı ve çarşamba günü sipariş almaya başladı. Fon yaklaşık 500 milyon dolar toplamayı hedefliyordu.

GÜNÜN YORUMU

55 yıldır medya dünyasındayım. Yazılı ve görsel basında bütün kademelerde görev yaptım. Ekonomide doğru analiz en büyük şiarım.

Üye Olun

Kısa Yollar