Tarih : 13.11.2023 - 05:46

Yabancı 11 milyar dolarlık yatırım yapacak

Şirket evliliklerinde çok sayıda işleme aracılık eden Ünlü&Co’nun Kurucusu Mahmut Ünlü, yabancı yatırımcılardan 10 yıl önceki pozitif tavırları görmeye başladıklarını belirtti. Ünlü, “Stratejik yatırımcı duygusal değil, daha uzun vadeli bakıyor. Şu anda 20 proje üzerinde çalışıyoruz. İki yılda doğrudan yatırım girişlerinin yeniden iki kat artarak 11 milyar dolarlara çıkacağını öngörüyoruz” dedi.

Türkiye, seçimlerin hemen ardından atanan yeni ekonomi yönetiminin attığı adımlar sonrasında yabancı yatırımcılar tarafından ilgiyle izleniyor. Bölgedeki İsrail-Filistin savaşı ve politik gerginlik piyasaları endişelendirse de yatırımcılarla masaya oturanlar duruma daha serin kanlı yaklaşıyorlar. Uzun yıllardır Türkiye’nin önemli şirket evliliklerinde masada aracı olarak yer alan isimlerden Mahmut Ünlü de yabancı yatırımcıların mevcut tablodaki tutumunu Hürriyet’e değerlendirdi.

10YIL ÖNCEKİ TAVIR VAR

Ünlü&CO Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Mahmut L. Ünlü, bugün ekibinin önünde önemli yatırım dosyaları olduğunu belirtti. Bu dosyalar daha çok yabancı şirketlerin Türkiye’ye yönelik projelerini içeriyor. Verdiği bilgilere göre son aylarda ilginin artmasının ana nedenleri şunlar: “Seçimlerin ardından yeni ekonomi yönetiminin atanması, OVP’nin bizzat Cumhurbaşkanı tarafından açıklanması, sürdürülen ortodoks yönetimin daha öngörülebilir olması dış piyasalar tarafından önemli adımlar olarak değerlendiriliyor. Bunun meyvelerini görmeye başladık. 10 yıl önce yatırımcı çektiğimiz dönemdeki tavırlara şahit oluyoruz.”

 

 

GÜNÜN YORUMU

55 yıldır medya dünyasındayım. Yazılı ve görsel basında bütün kademelerde görev yaptım. Ekonomide doğru analiz en büyük şiarım.

Üye Olun

Kısa Yollar