Tarih : 29.11.2023 - 05:50

Yabancı sermaye seçimden önce gelecek

İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran, Türkiye'ye yatırım için bekleyen yabancı sermayenin yerel seçimlerden önce geleceğini söyledi. Ekonomide atılan adımlar olumlu. Seçim öncesi yabancılar yatırım yapmak için yarışacak dedi.

İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran, Türkiye'ye yatırım için bekleyen yabancı sermayenin yerel seçimlerden önce geleceğini söyledi. Aran "Seçime 1 ay kala yabancı yatırımcıların Türkiye'ye yatırım yapmak için yarışacağını düşünüyorum" dedi.

İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran Türkiye'nin risk priminin (CDS) 300 puanın altına kadar ineceğini belirterek, yabancı ilgisinin daha da artacağını söyledi. Aran yabancı sermaye akışı için tarih de verdi. Türkiye İş Bankası'nın ana sponsorluğunda yapılan 13. Uluslararası Resort Turizm Kongresi nedeniyle bulunduğu Antalya'da soruları yanıtlayan Aran "Genellikle seçimlerden sonra Türkiye'ye yabancı sermayenin ilgisinin artacağı yönünde bir beklenti var. Ben Türkiye'ye girmek için bekleyen yabancı sermayenin yerel seçimlerden sonra değil seçimlerden önce geleceğini ve yatırım yapmak için yarışacağını düşünüyorum" dedi.

 

 

GÜNÜN YORUMU

55 yıldır medya dünyasındayım. Yazılı ve görsel basında bütün kademelerde görev yaptım. Ekonomide doğru analiz en büyük şiarım.

Üye Olun

Kısa Yollar