Tarih : 21.03.2023 - 05:18

Yabancılar Türkiye'ye artık teknoloji ülkesi diyor

Savunma sanayii ve teknoloji alanında yeni projeleri bir bir hayata geçiren Türkiye, artık yabancılar tarafından 'teknoloji ülkesi' olarak adlandırılmaya başlandı.

Savunma sanayi ve teknolojide yerli ve milli üretim seferberliği başlatan Türkiye,  Kızılelma insansız savaş uçağının ardından geçtiğimiz hafta TCG Anadolu'yu Deniz Kuvvetleri'ne teslim ederken; Milli Muharip Uçak (MMU) 5. nesil savaş uçağı ve HÜRJET jet eğitim ve hafif taarruz uçağı taksi yaptı. Yeni ANKA-3 insansız savaş uçağının ise prototipi sergilendi.

Türkiye'nin 2002 yılında sadece yüzde 20'si yerli ve milli olan savunma sanayii 2023 yılında yüzde 80'lere kadar ulaştı. Savunma sanayiinin bütçesi 75 milyar doları bulurken toplam proje sayısı ile 750’lerin üzerine çıktı. Karada, havada ve denizde Türkiye'nin gururu olan projeler hem dosta güven düşmana korku verirken, diğer bir yandan teknolojik atılımların kapısını araladı ve ekonomiye de büyük katkı sağladı.

GÜNÜN YORUMU

55 yıldır medya dünyasındayım. Yazılı ve görsel basında bütün kademelerde görev yaptım. Ekonomide doğru analiz en büyük şiarım.

Üye Olun

Kısa Yollar