Tarih : 27.02.2023 - 05:53

Yastık altı döviz ve altınlar bankaya yatırılıyor

11 ili vuran deprem felaketinin ardından ekranlara yansıyan enkaz altından çıkarılan döviz ve altın görüntüleri tasarruf sahiplerini harekete geçirdi. Benzer durumla karşılaşmak istemeyenlerin yastık altında tuttukları altın ve dövizleri bankalara yatırmaya başladıkları söyleniyor.

Yaşadığımız deprem felaketi günlük yaşam tarzlarının sorgulanmasını da beraberinde getirdi. Birçok insan başlarına benzer bir durum geldiğinde hayatta kalabilmek için neler yapması gerektiğini daha sık düşünmeye başladı. Tabii bu seçimler insanların maddi gücüyle alakalı. Kimi evlerinin içinde kendilerine yaşama bağlayacak bölgeleri belirlerken kimi de riskin daha az olduğu yerlere taşınmayı gündemine almış durumda.

Günlük yaşamla ilgili sorgulamalar gibi insanlar servetlerini korumak için de harekete geçtiler. Deprem bölgelerinden ekranlara yansıyan enkaz altından çıkarılan altın, dövizler birikim sahiplerini yastık altı tercihlerini gözden geçirmeye itti.

 

GÜNÜN YORUMU

55 yıldır medya dünyasındayım. Yazılı ve görsel basında bütün kademelerde görev yaptım. Ekonomide doğru analiz en büyük şiarım.

Üye Olun

Kısa Yollar