Tarih : 19.05.2022 - 03:23

Yellen: Rusya'nın dondurulan varlıklarına el konulması yasal değil

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, Ukrayna'nın yeniden inşasına yardımcı olmak için dondurulan Rus Merkez Bankası varlıklarına el koymasının yasal olmayacağını söyledi. Yellen, G7 Maliye Bakanları ve Merkez Bankası Başkanları Toplantısı öncesi basın toplantısı düzenledi.

Ukrayna'nın yeniden inşasının finansmanında Rus varlıklarının kullanılıp kullanılmayacağına ilişkin soru üzerine Yellen, Ukrayna'daki muazzam yıkım ve inşaat maliyetleri göz önüne alındığında Rusya'dan bu bedelin en azından bir kısmını ödemesi için yardım istenmesinin çok doğal olduğunu düşündüğünü belirtti.

Yellen, ABD ve müttefiklerinin Rusya Merkez Bankasının tahmini 300 milyar dolarlık varlığını bloke ettiğini anımsatarak, "Bununla birlikte, biz buna bakmaya başlarken, hükümetin bu varlıklara el koymasının şu anda ABD'de yasal olmayacağı söylendi. ABD'de yasal olarak izin verilen bir şey değil." dedi.

GÜNÜN YORUMU

55 yıldır medya dünyasındayım. Yazılı ve görsel basında bütün kademelerde görev yaptım. Ekonomide doğru analiz en büyük şiarım.

Üye Olun

Kısa Yollar