Tarih : 04.06.2023 - 10:17

Yeni dönem, yeni kabine

Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'ni açıkladı. Cevdet Yılmaz Cumhurbaşkanı Yardımcısı olurken, ekonominin başına Mehmet Şimşek geçti. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler oldu. Eski kabinedeki Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy da görevlerini sürdürecek.Erdoğan'ın açıkladığı kabinede; Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet yılmaz, Adalet Bakanlığı'na Yılmaz Tunç, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na Mahinur Özdemir Göktaş getirildi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği BakanıMe hmet Özhaseki, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Askın Bak, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy oldu.

Milli Eğitim Bakanlığına Yusuf Tekin, Milli Savunma Bakanlığı'na Yaşar Güler, Sağlık Bakanlığı'na Fahrettin Koca, Sanayii ve Teknoloji Bakanlığı'na Mehmet Fatih Kacır, Tarım ve Orman Bakanlığı'na İbrahim Yumaklı, Ticaret Bakanlığı'na Ömer Bolat ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'na Abdülkadir Uraloğlu getirildi.

 

GÜNÜN YORUMU

55 yıldır medya dünyasındayım. Yazılı ve görsel basında bütün kademelerde görev yaptım. Ekonomide doğru analiz en büyük şiarım.

Üye Olun

Kısa Yollar