Tarih : 24.11.2022 - 05:57

Yeni Nesil Darphane Dijital Altını’ geliyor

Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü, yakın zamanda hayata geçireceği Dijital Altın Projesi kapsamında ‘Yeni Nesil Darphane Dijital Altını’ ile altın tasarruf sistemine ve altının ekonomideki işlevine önemli katkı sağlamayı planlıyor borsa İstanbul'da değerli metaller emtia pazarına açılan Darphane, gelecek dönemde Türkiye Ekonomi Modeli çerçevesinde Yeni Nesil Darphane Dijital Altını’nı piyasaya sürmeye hazırlanıyor.

Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü'nün 555. yılı dolayısıyla Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte konuşan Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürü Abdullah Yasir Şahin, "Günümüzde madeni ve hatıra paralar ile Cumhuriyet ziynet altınlarının basımı, resmi mühürlerin, madalyon, madalya ve nişanların üretimi, her çeşit vize ve harç pulları ile değerli kağıtların basımı ve dağıtımı görevleri bugün Darphane tarafından yürütülmektedir. 21 Kasım'da Borsa İstanbul'da değerli metaller emtia pazarına açılan Darphane, Darphane Altın Sertifikası'nı halka arz etti. 2022'de külçe altın üretimine başladı. Önümüzdeki dönemde de Türkiye Ekonomi Modeli çerçevesinde Yeni Nesil Darphane Dijital Altını ile ülkemizi tanıştıracağız. Sahtecilikle mücadele kapsamında da 'Ürün İzleme Sistemi' ve 'Milli Barkod Sistemi' ile ülkemize hizmet edeceğiz."

 

 

GÜNÜN YORUMU

55 yıldır medya dünyasındayım. Yazılı ve görsel basında bütün kademelerde görev yaptım. Ekonomide doğru analiz en büyük şiarım.

Üye Olun

Kısa Yollar