Tarih : 28.12.2022 - 06:16

Yılbaşı otel rezervasyonları yüzde 90 doluluğa ulaştı

Yılbaşını evde geçirmek istemeyenlerin tercihi oteller oldu. Otellerin doluluk oranı yüzde 90’a ulaşırken, sektör temsilcileri rezervasyonların yüzde 60’ının gecelik olduğunu söyledi. Yetkililer, “Uludağ, Kıbrıs’ın yanı sıra Antalya, Kapadokya ve Ege’deki oteller büyük ilgi görüyor. Kayak merkezleri çok daha erken doldu” dedi.

Türkiye’nin yılbaşı tercihi oteller oldu. Yılbaşına sayılı günler kala otellerin doluluk oranı yüzde 90’a ulaşırken, rezervasyonların yüzde 60’ının gecelik olduğu açıklandı. Birçok otel 30 Aralık Cuma’dan, 2 Ocak Pazartesi’ye kadar 3 gecelik özel programlar oluştururken, otellerin yeni yıl gecesi için fiyatları kişi başı bin TL’den başlıyor. Sektör temsilcileri yaptıkları değerlendirmede, İstanbul’da konaklama müşterisinin dışında otellerin yılbaşı balolarına da yoğun talep olduğu bilgisini verdi. Yetkililer Uludağ, Kıbrıs otellerinin yanı sıra Antalya, Kapadokya ve Ege’deki oteller büyük ilgi gördüğünü belirterek, yeni yılı İstanbul’da karşılayacakların İstanbul Boğazı’ndaki otelleri tercih ettiğini kaydetti.

 

GÜNÜN YORUMU

55 yıldır medya dünyasındayım. Yazılı ve görsel basında bütün kademelerde görev yaptım. Ekonomide doğru analiz en büyük şiarım.

Üye Olun

Kısa Yollar