Tarih : 15.11.2022 - 05:56

Yüksek kur ihracatçı için avantaj değil

 

UİP Onur Kurulu Başkanı Rona Yırcalı, kur yükselişinin ihracatçıya uzun vadede olumlu yansımadığına, ham madde fiyatlarının kendisini gösterdiğine işaret ederek “Kurdaki yükselmeler negatif tesir ediyor. Ham madde öyle yakalıyor ki arkadan… O kur avantajları 1-2 ayda kaybolur” değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye’nin önemli sanayicilerinden Rona Yırcalı, kur yükselişinin ihracata, hammadde fiyatlarından dolayı negatif tesir ettiğini söyledi. Türk sanayicisini, geçmiş yıllarda Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu, Türk Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (TÜSİAD) Yüksek İstişare Kurulunun yanı sıra, uluslararası alanda da başarıyla temsil eden Rona Yırcalı ile Rusya-Ukrayna savaşı, dünyadaki yüksek enflasyon ve Covid-19’un ekonomilere etkisini konuştuk.

Uluslararası İşbirliği Platformu (Uİ) Onur Kurulu Başkanı olan Rona Yırcalı, koronavirüsün tüm dünyada bireylerin hayatını etkilediğini ve ekonominin bilinen şartların dışına çıkmaya başladığını söyledi. Bugün ekonomik göstergelerin, Avrupa başta olmak üzere Çin’de de yavaşlamaya işaret ettiğini dile getiren Yırcalı, Covid-19 ve Rusya-Ukrayna savaşının üst üste gelmesinin bu durumda etkili olduğunu ifade etti. 

GÜNÜN YORUMU

55 yıldır medya dünyasındayım. Yazılı ve görsel basında bütün kademelerde görev yaptım. Ekonomide doğru analiz en büyük şiarım.

Üye Olun

Kısa Yollar