Tarih : 08.12.2023 - 06:09

Yunanistan'la kapıda vize uygulaması başlıyor

Türk vatandaşlarının Yunanistan adalarına kapıda vizeyle geçmesi için adım atıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gerçekleştirdiği Yunanistan ziyaretinde Yunanistan Başbakanı Miçotakis kapıda vizeye ilişkin açıklama yaptı ve 10 Yunan adasında 7 günlük kapıda vize uygulamasının gerçekleştirileceğini söyledi. Türk vatandaşlarının kapıda vize uygulaması için yapması gereken bazı işlemler bulunuyor.

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile düzenlediği basın toplantısında doğu Ege’de Türk vatandaşlarına 7 günlük vize muafiyeti konusunun da görüşüldüğünü belirtti.

TÜRK VATANDAŞLARINA YUNAN ADALARI İÇİN VİZE SERBESTİSİ

Yunanistan Başbakanı Miçotakis, vize serbestisine ilişkin yaptığı açıklamada “Türkiye’ye Avrupa sürecinde sağlanacak desteği de ele aldık. Vize meselesinde de Türk öğrencilerle Avrupalı öğrenciler arasında daha yakın bir iş birliğinin sağlanması için vizeden muaf tutulma meselesini de ele aldık. Biz aynı zamanda doğu Ege’de bütün yıl boyunca 7 günlük bir süreyle vizeden muaf tutularak Türk vatandaşlarının Ege adalarını, doğu Ege adalarını ziyaret etme serbestisini bir karar olarak ele aldık” dedi.

 

GÜNÜN YORUMU

55 yıldır medya dünyasındayım. Yazılı ve görsel basında bütün kademelerde görev yaptım. Ekonomide doğru analiz en büyük şiarım.

Üye Olun

Kısa Yollar