Tarih : 04.08.2022 - 10:34

Yurtlarda fiyat artışı yüzde 130'u buldu

 

Üniversite sınavında puanlar açıklandı, 27 Temmuz’da başlayan tercih dönemi 5 Ağustos’ta sona eriyor. Üniversite adayları tercih listelerini oluşturmaya devam ederken çoğunlukla yaşadıkları illere yöneliyorlar. Çünkü son 1 yılda hem ev kiraları hem de yurt ücretlerindeki artış, öğrencileri ve velileri tedirgin ediyor. Kiralarda yaşanan kaostan dolayı öğrenciler ev kiralamaya yanaşmayıp, yurtlara yöneliyor. Ancak yurtlardaki fiyat artışı da yüzde 130’ları buldu. Ücreti azaltmak için pandemide ‘tek’leşen odalar giderek kalabalıklaşıyor.

MEVCUTTA YÜZDE 113

Yurtlarfiyatlar.com Kurucusu Tuğrul Arslan, yurt piyasasındaki gelişmeleri aktardı. Özel yurtların mevcut kayıtlı öğrencilerine yapabileceği fiyat artışının Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın yönetmeliğindeki maddeye göre (TEFE+TÜFE)/2 artı veya eksi 5 eklenerek hesaplandığını belirten Arslan, “Bu oran normal şartlarda mayısta açıklanırken bu yıl yüksek enflasyon sebebiyle özel yurtlara temmuz sonuna kadar müsaade edildi. Resmi artış oranı temmuz itibarıyla kayıtlı öğrenciler için yüzde 113 oldu. Anadolu illeri için yurt fiyatlarındaki artış 2021 yılına oranla yüzde 100-110 civarında görünüyor. Ankara ve İstanbul’da ise üniversite kampüslerinin yoğun olduğu ilçelerde artışın yüzde 130’u bulduğunu görüyoruz” diye konuştu.

 

 

GÜNÜN YORUMU

55 yıldır medya dünyasındayım. Yazılı ve görsel basında bütün kademelerde görev yaptım. Ekonomide doğru analiz en büyük şiarım.

Üye Olun

Kısa Yollar