Tarih : 26.01.2023 - 06:21

Zeytinyağında 2 fazlı üretime geçiş

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Zeytinyağı üretimi sonucu oluşan çevre kirliliğinin önüne geçmek için yeni bir genelge hazırladık ve imzaladık, hem kirlilik yükü azalacak hem su tüketimi en aza inecek" dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından zeytinyağı işletmelerinin çevreye olabilecek olumsuz etkileri en aza indirmek, su kirliliğin önlenmesi, su tüketiminin azaltılması amacıyla “Zeytinyağı İşletmelerinin 2 Fazlı Üretime Geçişi Genelgesi” yayımlandı.

Genelgenin yayınlandığını Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, resmî sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada duyurdu.

"KİRLİLİĞE NEDEN OLAN İŞLETMELER GÖRÜYORUZ"

Bakan Kurum, “Zeytinyağı üretimi sonucu çevresel kirliliğe neden olan işletmeler olduğunu görüyoruz. Bunları tespit edip en ağır yaptırımları uyguluyoruz. Önüne geçmek için de yeni bir genelge hazırladık ve imzaladık. Hem kirlilik yükü azalacak, hem su tüketimi en aza inecek!” ifadelerini kullandı.

GÜNÜN YORUMU

55 yıldır medya dünyasındayım. Yazılı ve görsel basında bütün kademelerde görev yaptım. Ekonomide doğru analiz en büyük şiarım.

Üye Olun

Kısa Yollar