Tarih : 09.12.2023 - 06:13

Zeytinyağında sıkıntı yok, 180 bin ton üretim var

 

Manisa'nın Akhisar ilçesinde zeytin hasadına katılan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, bu yıl 180 bin ton civarında zeytinyağı üretimi beklediklerini ve zeytinyağı sıkıntısı çekmediklerini açıklayarak, "Bu yıl 180 bin tonluk bir üretimimiz olacak. Türkiye'mizin zeytinyağı tüketimi yaklaşık 160 bin ile 180 bin ton civarında. Yani bizim üretimimiz sadece bu yıl ürettiğimizi düşünsek bile bizim tüketimimize yeter vaziyette. Zeytin üzerinden yapılan spekülasyonlara vatandaşımızın, milletimizin itibar etmemesine özellikle istirham ediyorum" dedi.

Manisa'nın Akhisar ilçesine bağlı Akmeşe Mahallesinde zeytin hasadına katılan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, üreticilerle sohbet ederek, zeytin hasadının sonlarına yaklaşıldığını ve hasadın kapanışının da kendileri tarafından yapıldığını dile getirdi.

"MANİSA GURUR VERİCİ BİR DURUMDA"

Manisa'nın üzüm, zeytin ve hayvansal kanatlı üretiminde çok gurur verici rakamlara ulaşmış bir şehir olduğunun altını çizen Bakan Yumaklı, "Akhisar için zeytininin de başkenti diyebiliriz. Sadece bir hasat anlamında değil aynı zamanda zeytinlerin tarihi bir değeri var bizim açımızdan da. Pek çok zeytin ağacı var yine aynı şekilde. Hatta buna bağlı olarak da geleneksel zeytinyağı üretimi UNESCO listesine girmiş vaziyette" diye konuştu.

"SPEKÜLASYONLARA İTİBAR EDİLMEMELİ"

Geçtiğimiz yıl tüm Türkiye'de cumhuriyet tarihinin en yüksek hasadının yapıldığını vurgulayan Bakan Yumaklı, "Yaklaşık 440 bin ton zeytinyağı üretimi yapıldı bu hasattan. Bu yıl 180 bin ton civarında bir zeytinyağı üretimimiz olacak. Çünkü malumunuz bir yıl var yılı, bir yıl yok yılı. Bu yıl da 180 bin tonluk bir üretimimiz olacak. Türkiye'mizin zeytinyağı tüketimi yaklaşık 160 bin ile 180 bin ton civarında. Yani bizim üretimimiz sadece bu yıl ürettiğimizi düşünsek bile bizim tüketimimize yeter vaziyette. Dolayısıyla zeytin üzerinden yapılan spekülasyonlara vatandaşımızın, milletimizin itibar etmemesine özellikle istirham ediyorum. Tabi bu tür konular gündeme geldiğinde herkesin bir şekilde kötü niyetli olanların diyelim bunu kullanma amacıyla kendine özgü birtakım yöntemler uyguladığını da görüyoruz" ifadelerini kullandı.

 

GÜNÜN YORUMU

55 yıldır medya dünyasındayım. Yazılı ve görsel basında bütün kademelerde görev yaptım. Ekonomide doğru analiz en büyük şiarım.

Üye Olun

Kısa Yollar