Tarih : 26.11.2022 - 11:39

2 bin liranın altındaki borçlar silinecek! Tek bir şartı var

2 bin TL ve altında kalan icra borçları ile bankalar tarafından varlık yönetim şirketlerine devredilmekle birlikte, anaparası 2 bin 500 TL ve altında kalan bireysel nitelikli kredilerden kaynaklı alacakların tasfiye edilmesinin önü açıldı.

9 Kasım 2022 tarihli Resmî Gazete'de yayımlanan Kanun ile belirli şartların mevcut olması halinde borçlusu gerçek kişi olan 2 bin TL ve altında kalan icra borçları ile bankalar tarafından varlık yönetim şirketlerine devredilmekle birlikte, anapara takip bakiyesi 2 bin 500 TL ve altında kalan bireysel nitelikli kredilerden kaynaklı alacakların tasfiye edilmesinin önü açıldı. Burada tek şart alacaklının rıza göstermesi...

YAK Avukatlık, henüz çok taze olan bu konuyu detaylandırdı. YAK Avukatlık Ortakları Hande Yayla Oğuzülgen, Buket Altufan Ulu ve Özge Konukçu'nun aktardığı bilgilere göre, Türkiye genelinde milyonlarca vatandaşı ilgilendiren ve milyarlarca icra borcunu kapsayan torba yasa ile ilgili kritik birkaç noktaya değinilmesi gerekiyor. Torba Yasa, 15 Ağustos 2022 tarihinden önce icra takibi başlatılan borçları kapsıyor. Abonelik sözleşmelerinden doğan alacaklar da dahil olmak üzere takip talebinde yer alan toplam tutarı 2 bin TL'yi aşmayan alacaklar ile daha yüksek tutarda takip başlatılmış olmasına karşın 15 Ağustos 2022 tarihi itibarıyla yapılan tahsilatlar nedeniyle bakiye takip tutarı 2 bin TL'ye denk veya bu tutarın altında kalan alacaklar değersiz alacak olarak kabul edilecektir. Bu alacakların tasfiye edilebilmesi için alacaklıların, 2023 Mayıs ayı sonuna kadar alacaklarından feragat ettiklerine dair dilekçe sunarak icra takiplerini sonlandırmaları gerekiyor.

GÜNÜN YORUMU

55 yıldır medya dünyasındayım. Yazılı ve görsel basında bütün kademelerde görev yaptım. Ekonomide doğru analiz en büyük şiarım.

Üye Olun

Kısa Yollar