Tarih : 04.05.2024 - 04:04

BNP Paribas: 2 yıllık Türk tahvili alın

BNP Paribas, bugün açıklanan enflasyon verisinin Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) tahminleri doğrultusunda Türkiye'nin enflasyon eğilimindeki iyileşmenin altını çizdiğini savundu. "Bu nedenle, yılsonu enflasyon tahminimizi yüzde 40 olarak koruyor ve TCMB'den daha fazla artış beklemiyoruz" değerlendirmesini yapan BNP Paribas, "Türkiye'nin cari işlemler hesabı mevsimselliği mayıs ayında iyileşmeye başlamıştır ve ticaret dengesi verileri dış hesaplarda yeniden dengelenme işaretleri göstermektedir" dedi.

Türk lirasının forward’larının daha iyi performans göstermeye devam ettiğini düşündüklerini belirten BNP Paribas, "Dolar/TL için yılsonu tahminimiz 36 seviyesinde" ifadelerini kullandı.

2 yıl vadeli Türk devlet tahvili getiri eğrisi için değerlemelerin cazip seviyelerde olduğunu düşündüklerini belirten BNP Paribas, "Özellikle sıfır kuponlu tahvillerle başlayan ön uç, enflasyon beklentilerine kıyasla çok yüksek reel oranlar sunuyor" dedi.

BNP Paribas şu değerlendirmeyi yaptı: "Türkiye'nin cari işlemler hesabı için mevsimsellik mayıs ayından sonra hızla iyileşiyor ve enflasyonun yılın ikinci yarısında keskin bir şekilde düştüğünü görüyoruz. TL'nin önümüzdeki birkaç ay boyunca cazip bir taşıma fırsatı sunduğunu düşünüyoruz. Ancak uzun TL'deki pozisyonlanma zaman içinde büyüdü ve ilerleme puanlarını önemli ölçüde düşürdü.

GÜNÜN YORUMU

55 yıldır medya dünyasındayım. Yazılı ve görsel basında bütün kademelerde görev yaptım. Ekonomide doğru analiz en büyük şiarım.

Üye Olun

Kısa Yollar