Tarih : 02.03.2024 - 05:39

Borsa liginin şampiyonu Beşiktaş

Spor endeksi geçen ay yüzde 9,5 değer kazandı. Şubatta yatırımcısını Beşiktaş ve Trabzonspor sevindirirken, Fenerbahçe ve Galatasaray üzdü. Analistler, 4 büyüklerin finansal performans bakımından Avrupa'nın en kötü 10 takımı arasında yer aldığını belirterek, mali ve finansal açıdan yaşanan sıkıntıların spor şirketlerinin hisse performanslarını olumsuz etkilediğini bildirdi.

Geçen ay Jonas Svensson, Joe Worrall, Ernest Muçi ve Ali Muhammed Al-Musrati'yi transfer eden Beşiktaş'ın hisseleri yüzde 24 yükseldi. Kulüp ayrıca 3 yıllığına Beko ile forma göğüs sponsorluğu imzaladıklarını, Arçelik ile de forma sponsorluğu için anlaşmaya varıldığını açıkladı.

Trendyol Süper Lig'in 27. haftasında İstanbulspor'u 2-0 mağlup eden Beşiktaş, ligdeki yenilmezlik serisini 4 maça yükseltti. Bu sezon ilk kez 4 maçlık yenilmezlik serisi yakalayan siyah-beyazlı takım, son 4 maçında 3. galibiyetini elde etti. Beşiktaş ayrıca TÜMOSAN Konyaspor'u 2-0 mağlup ederek Ziraat Türkiye Kupası'nda yarı finale yükseldi.

BEŞİKTAŞ'I TRABZONSPOR TAKİP ETTİ

Trabzonspor Sportif Yatırım ve Futbol İşletmeciliğinin hisseleri de şubat ayında yüzde 10,9 değer kazandı.

Trendyol Süper Lig'in 27. haftasında Yukatel Adana Demirspor'u 1-0 yenen Trabzonspor, bu sezon ilk kez art arda 3 maç kazanmış oldu. Karadeniz ekibi, teknik direktör Abdullah Avcı'nın yönetiminde Lig'de iddiasını sürdürüyor.

 

GÜNÜN YORUMU

55 yıldır medya dünyasındayım. Yazılı ve görsel basında bütün kademelerde görev yaptım. Ekonomide doğru analiz en büyük şiarım.

Üye Olun

Kısa Yollar