Tarih : 31.01.2024 - 06:17

Ev hanımlarına emeklilik yolu açılıyor

Hayatını ev yaşamına adayan kadınlar, iş hayatından uzak kalabiliyor. Mesaisini evde yapan kadınlarımız için emeklilik hakkı gündemde.

Yıllardır çağrısı yapılan "ev hanımlarına emeklilik" Meclis'e taşındı.

Torba yasa teklifinde yer alan ev hanımlarına emeklilik maddesiyle birlikte şartlar ve başvuru detayları şekillenmeye başladı.

Bu kapsamda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, ev hanımlarına emeklilik düzenlemesi hakkında yeni açıklamalarda bulundu.

"Cumhurbaşkanımızın sözü ve biz bunu yerine getireceğiz"

"Ev kadınlarına üçte bir prim desteğinin verilmesi konusundaki çalışmalarımızı başlattık" diyen Işıkhan, şu ifadeleri kullandı:

İsteğe bağlı sigortalılık kapsamında, yükümlü olunan primin üçte birinin devlet tarafından ödenmesi yönünde bir sistem kuruyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın sözü ve biz bunu yerine getireceğiz. Bunda kesinlikle bir sapma olmayacağını da özellikle vurgulamak isterim.

"Tabloyu Hazine ve Maliye Bakanlığımızla birlikte hayata geçireceğiz"

Bunun zamanı ve şartları oluştuğunda zaten biz hem alandaki sendikalarımızdan, kadın örgütlerimizden ve birçok kuruluştan sivil toplum kuruluşlarından fikirler alacağız. Ondan sonra belirli bir noktaya getireceğiz.

Daha sonra da ortaya çıkan tabloyu Hazine ve Maliye Bakanlığımızın yetkilileriyle bir araya gelerek bunu da hayata geçireceğiz. Ancak bu uzun erimli bir çalışma olduğu için de hedefimiz orta vadede bunu uygulamaya aktarmak olacak.
Meclis'te kabul edilmesi bekleniyor

Ev hanımlarına emeklilik kararı, torba yasanın Meclis'te kabul edilmesinin ardından Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girmesi bekleniyor.

GÜNÜN YORUMU

55 yıldır medya dünyasındayım. Yazılı ve görsel basında bütün kademelerde görev yaptım. Ekonomide doğru analiz en büyük şiarım.

Üye Olun

Kısa Yollar