Tarih : 26.03.2023 - 05:02

Kriz söylentisi Deutsche Bank’ı eritti

Bankacılık sektöründeki karmaşa, Almanya’nın önde gelen kurumlarından Deutsche Bank’ı da etkiledi. Bankanın son günlerde gerileyen hisselerinde cuma günü yüzde 11’den fazla düşüş gözlendi. Avrupa’daki diğer bankaların hisselerinde de gerileme dikkat çekti.

ABD ve Avrupa’da endişeyle takip edilen bankacılık krizinde cuma günü gündem, Deutsche Bank’tı. Üç gün arka arkaya gerileyen banka hisselerindeki düşüş cuma günü yüzde 11’i aştı. Bankanın hisselerindeki gerileme ve kredi temerrüt takaslarında (CDS) görülen ani yükseliş, “Avrupa’nın bir sonraki hasta bankası DeutscheBank mı olacak” sorusunu gündeme getirdi. Bankanın son günlerde yaşadığı olumsuz tablo nedeniyle mart ayı içinde şu ana kadar toplam değerinin beşte birini kaybettiği belirtildi. Hisselerinde düşüş yaşayan tek banka Deutsche Bank değil. Commerzbank yüzde 9, Fransız Societe Generale ve UBS de yüzde 7 geriledi. Barclays ve BNP Paribas’da ise düşüş yüzde 6’yı aştı. Deutsche Bank 10 çeyrektir kâr açıklamış ve bankanın 2022’de net kârı 5 milyar Euro olmuştu. Avrupa borsalarında gün içinde düşüşler hâkim olurken; bankacılık sektöründe stres ve borsalarda aşağı yönlü görünüm kapanışta da sürdü.

GÜNÜN YORUMU

55 yıldır medya dünyasındayım. Yazılı ve görsel basında bütün kademelerde görev yaptım. Ekonomide doğru analiz en büyük şiarım.

Üye Olun

Kısa Yollar