Tarih : 23.02.2024 - 05:43

Nvidia 1 günde 209 milyar dolar değerlendi

ABD'li çip devi Nvidia, yapay zeka programlarına ilgi ile artan çip talebi nedeniyle beklentilerinin de üzerinde kâr ve gelir açıkladı. Açıklama sonrası dünya genelindeki çip üreticileri ve yapay zeka şirketlerinin hisseleri yükseldi. Hisseleri yüzde 14 değer kazanan Nvidia'nın pazar büyüklüğü bir günde 209 milyar dolar değerlendi.

Silikon Vadisi çip devi Nvidia, Ocak ayının sonlarında sona eren çeyrekte 22,1 milyar dolarlık rekor gelir ile 12,3 milyar dolar kâr ve mali yıl için 60,9 milyar dolarlık rekor yüksek gelir bildirdi. Şirket, bir önceki yılın aynı çeyreğinde kârın 1,4 milyar dolar olduğunu, bir önceki yılın aynı üç aylık döneminde ise gelirin 6 milyar dolar olduğunu belirtti.

TEK GÜNDE EN BÜYÜK DEĞERLENME 

Nvidia hisseleri ise yüzde 14 artarken şirketin değerinin bir günde 209 milyar dolar arttığı açıklandı. Nvidia'nın pazar büyüklüğü bu artış sonrası 1.9 trilyon dolar oldu. Bloomberg, bu miktarı herhangi bir halka açık şirketin tek günde elde ettiği en büyük değerleme olduğunu ifade ediyor. Önceki rekor, Facebook'un çatı şirketi Meta tarafından bu ayın başlarında, dördüncü çeyrek kazanç raporunun açıklanmasının ardından piyasa değerinin yaklaşık 200 milyar dolar artmasıyla kırılmıştı.

GÜNÜN YORUMU

55 yıldır medya dünyasındayım. Yazılı ve görsel basında bütün kademelerde görev yaptım. Ekonomide doğru analiz en büyük şiarım.

Üye Olun

Kısa Yollar