Tarih : 02.10.2022 - 10:29

Tarlasında petrol bulan çiftçiye servet teklifi

Manisa'da ağaçlara su bulmak amacıyla sondaj yapan çiftçi arazisinde siyah bir sıvı bulmuştu. TPAO ekipleri tarafından alınan numune çok kaliteli petrol çıktı. Çiftçi arazisine bir iş adamı tarafından 50 milyon dolar teklifte bulunulduğunu iddia etti.

Manisa’da, zeytin ve badem ağaçlarına su bulmak için sondaj yapan çiftçi Mustafa Yüksel (40) arazisinde petrol bulmuştu. Birkaç gün önce araziye gelen TPAO Adıyaman Bölge Müdürlüğü ekipleri rezerv çalışması için sondaj kuyusu açacakları yeri tespit etti. Sondaj kuyusu için ilk kazma yılbaşında vurulacak.

Salihli'nin kırsal Yağbasan Mahallesi'nde geçtiğimiz 29 Mayıs'ta Mustafa Yüksel'e (40) ait zeytin tarlasında yangın çıktı. Çevredekilerin ihbarıyla olay yerine itfaiye ve jandarma ekipleri geldi. İtfaiye ekipleri yangına suyla müdahale etti.

Ancak ham petrolün yandığı alana su sıkılınca yangın daha da alevlendi. Sabah'tan Ceyhan Torlak'ın haberine göre itfaiye ekipleri otların tutuştuğu alanı söndürdü ancak ham petrol ile dolu olan çukurlar 1.5 saat boyunca yandıktan sonra kendi kendine söndü. Türkiye Petrolleri ekibi inceleme yapmak üzere olay yerinden bir numune aldı.

TPAO tarafından alınan numune sonuçlarına göre sondajdan gelen siyah sıvının çok kaliteli petrol olduğu belirlendi. Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Genel Müdürlüğüne Manisa'daki 15 bin 154 hektarlık alan için 5 yıl süreyle petrol arama ruhsatı verildi.

 

GÜNÜN YORUMU

55 yıldır medya dünyasındayım. Yazılı ve görsel basında bütün kademelerde görev yaptım. Ekonomide doğru analiz en büyük şiarım.

Üye Olun

Kısa Yollar