Tarih : 17.03.2023 - 05:33

Türkiye 13 milyar dolarlık doğrudan yatırım çekti

 

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Ahmet Burak Dağlıoğlu, Türkiye'nin 2022'de dünyada yatırımların azaldığı bir ortamda 13 milyar dolar yatırım çektiğini belirterek, "Önümüzdeki dönemler için bizim hedefimiz dünyadaki yatırımlardan yüzde 1,5 pay almak." dedi.

Dağlıoğlu, Uluslararası Yatırımcılar Derneği'nin (YASED), İstanbul'da gerçekleştirilen 42. Olağan Genel Kurulu toplantısında yaptığı konuşmada, deprem nedeniyle yaşadıkları üzüntüyü dile getirerek, en hızlı şekilde bu yaraların sarılacağına, bölgenin tekrar inşa edileceğine inandıklarını söyledi.

Son yıllarda yaşanan Kovid-19, küresel olumsuzluklar, Rusya-Ukrayna savaşı gibi sorunlardan bahseden Dağlıoğlu, Türkiye'nin bu sıkıntılara karşın en hızlı toparlanan ülkeler arasında yer aldığını söyledi.

Dağlıoğlu, hızlı büyüyen bir ekonomiyi sahip Türkiye'nin reformlarla kendisini daha ileri seviyeye taşımaya adamış bir ülke olduğunu kaydederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yetkin iş gücüyle, yetenek havuzuyla dünyada ve özellikle kendi coğrafyasında pozitif ayrışan bir ülke ve çok eşsiz bir konumda. Asya, Afrika, Avrupa'nın kesişim noktasında küresel pazarlara erişim sağlayan bir ülke. Ben eminim ki bu avantajlarıyla Türkiye tekrardan bu zorlu ve küresel dönemlerden hızlı çıkacak. Biz işte böyle bir ortamda mevcut (YASED) yönetim kurulu ile çok yakın çalışmalar gerçekleştirdik."

GÜNÜN YORUMU

55 yıldır medya dünyasındayım. Yazılı ve görsel basında bütün kademelerde görev yaptım. Ekonomide doğru analiz en büyük şiarım.

Üye Olun

Kısa Yollar