Tarih : 26.06.2022 - 11:12

Türkiye’de ekmeğin kilo fiyatı 20 TL’yi geçmeyecek

Türkiye Fırıncılar Federasyonu’nca, Türkiye’deki oda başkanlarının katılımıyla “Mesleki Değerlendirme ve İstişare Toplantısı” Samsun’da özel bir otelde yapıldı. Toplantıda, buğday ile ilgili son gelişmeler, TMO uygulamaları ve sektörün içinde bulunduğu problemler masaya yatırıldı.

Daha sonra söz alan Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, “Geçen hafta ve bu hafta ekmek fiyatları gündem oluşturdu. Şubat ayında ‘ekmek fiyatı 5-6 lira olacak, 10 lira olacak, vatandaşların ekmek alım gücü kalmayacak’ denildi. Bunlar, gelinen süreçte gerçeği yansıtmıyor. Haziran ortasında ülke genelinde ekmeğin azami kg fiyatı 20 TL, genel olarak da 200 gram ekmek de 4 TL’den satılıyor. Dolayısıyla Şubat söylemlerini boşa çıkartmış oluyoruz. Fırıncıların fedakarlıkları, ilgili bakanlıkların hassasiyeti ve son ayda da Cumhurbaşkanımızın talimatı ile un desteği devam edeceğini söylemesi ile ekmeği 4 TL’den satma imkanı buluyoruz” diye konuştu.

GÜNÜN YORUMU

55 yıldır medya dünyasındayım. Yazılı ve görsel basında bütün kademelerde görev yaptım. Ekonomide doğru analiz en büyük şiarım.

Üye Olun

Kısa Yollar