Tarih : 15.08.2022 - 05:02

Türkiye savunma sanayiinde artık dünya markası

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, "Artık Türkiye silahta dünya markası. Nasıl ki tabancalarımız dünyada bir marka oldular görüyoruz ki, tüfeklerimiz çeşitli kalibre tüfeklerimiz de artık bir dünya markası olma yolundalar" dedi.

Savunma Sanayii Başkanı Demir, Sarsılmaz Silah Fabrikası'nın Düzce’de bulunan üretim tesislerini ziyaret ederek, incelemelerde bulundu ve çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı. Demir'e, Silah ve Mühimmat Daire Başkanı Mehmet Emin Dalfesoğlu, Sanayileşme Daire Başkanı İrfan Özsert, Güvenlik ve Teçhizat Daire Başkanı Bilkutay Yılmaz eşlik etti.

Tesislerde Demir, poligona geçerek Sarsılmaz tarafından tasarlanan ve yerli imkanlarla üretilen silahları da test etti. Demir, silah testlerinden sonra yaptığı açıklamada, hemen hemen her kalibre silahta başarılara imza atan sektörü tebrik etti. Sarsılmaz şirketinin başarılarını yerinde gördüklerini ifade eden Demir, "Savunma sanayii sektöründeki bütün paydaşlarımın burada emeği var.


GÜNÜN YORUMU

55 yıldır medya dünyasındayım. Yazılı ve görsel basında bütün kademelerde görev yaptım. Ekonomide doğru analiz en büyük şiarım.

Üye Olun

Kısa Yollar