Tarih : 23.02.2022 - 05:58

ABD'nin yaptırım kararında Rusya'nın en büyük bankası yok

ABD Başkanı Joe Biden, Beyaz Saray'da düzenlediği basın toplantısında Rusya'nın Ukrayna'nın doğusundaki 2 sözde yönetimi tanımasını işgalin başlangıcı olarak değerlendirip Rusya'ya yönelik yaptırım kararının işaretini vermişti. 

ABD Hazine Bakanlığı, Biden'ın, "İki Rus finans kuruluşuna yaptırım uygulanacağı" açıklamasının ardından detayları paylaştı. ABD Hazine Bakanlığı 2 Rus bankası ve 42 iştiraki ile 5 kişi için yaptırım kararı alındığını duyurdu. 

Açıklamada, 2 Rus bankası Vnesheconombank (VEB) ve Promsvyazbank (PSB) ile 42 iştirakinin yaptırım listesine alındığı kaydedildi. rusya'nın en büyük bankası Sberbank İngiltere gibi yaptırım listesine alınmadı

Rusya'nın 2 büyük finansal kuruluşuna yönelik yaptırımların ülkenin komşularına karşı "saldırganlığını" finanse etme kabiliyetini hedeflediği belirtilen açıklamada, bu kurumların toplamda 80 milyar dolardan fazla varlığa sahip olduğu ve Rus savunma sektörü ile ekonomik kalkınmasını finanse ettiği aktarıldı.

GÜNÜN YORUMU

55 yıldır medya dünyasındayım. Yazılı ve görsel basında bütün kademelerde görev yaptım. Ekonomide doğru analiz en büyük şiarım.

Üye Olun

Kısa Yollar