Tarih : 01.06.2024 - 11:02

AK Partili belediyelerde tasarruf tedbirleri

AK Partili belediyelerde tasarruf tedbirleri hayata geçmeye başladı. Edinilen bilgilere göre bazı yerel yönetimlerde ilk etapta makam araçları azaltılarak ortak araç havuzu oluşturuldu. Amirler mesai saatleri içerisinde araç havuzundaki ortak araçları kullanıyor. Üst düzey yönetime “İşe kendi imkânlarınızla gidip gelin” uyarısı yapıldı. Mesai saatleri dışında araçlar garaja çekiliyor.

Belediyelere büyük bir yük olan araç bakım masraflarının da en aza indirilmesi için bakımların belediyelerin fen işleri müdürlüklerine bağlı atölyelerde yapılması kararı alındı. Böylece büyük bir külfetten kurtulmak amaçlanıyor.

Promosyon ürünlerine yasak

Bunların yanı sıra promosyon ürünleri adı altında ziyaretlerde misafirlere verilen ajanda, kalem, takvim, broşür, çanta, powerbank, USB bellek, saat, rozet, plakat, madalya gibi hediye alımları yasaklandı.

Konserlere kısıtlama

Konserlere kısıtlama kararı alındı. Tasarruf tedbirlerinin tavizsiz bir şekilde uygulanacağı, önümüzdeki günlerde yeni uygulamaların hayata geçirilebileceği öğrenildi.

GÜNÜN YORUMU

55 yıldır medya dünyasındayım. Yazılı ve görsel basında bütün kademelerde görev yaptım. Ekonomide doğru analiz en büyük şiarım.

Üye Olun

Kısa Yollar