Tarih : 05.11.2021 - 06:11

Almanya’da günlük vaka sayısı 34 bini aştı

Almanya'da son 24 saatte 34 bine yakın Covid-19 vakası kayıtlara geçti. Bu, pandeminin başından beri en yüksek sayı oldu. Avrupa'da pek çok ülke de vaka ve ölüm sayılarında yeni zirvelerle karşı karşıya.Almanya Sağlık Bakanı Jens Spahn bunun "aşısızların pandemisi olduğunu" söyledi.Almanya'da aşı olmamış 16 milyon kişi bulunuyor.Avusturya'daki günlük vaka sayıları, bir yıl önce kaydedilen rekora yaklaştı. Bu durum, aşı olmayanlara kısıtlama getirilmesi olasılığını yükseltti.

Londra'daki Imperial College, İngiltere'deki Covid-19 vakalarının Ekim ayında en yüksek seviyeye eriştiğini, ülkenin özellikle güneybatısında vaka sayılarının arttığını, çocuklar arasındaki vaka sayılarının da yükseldiğini bildirdi.

Slovakya da 6 bin 713 yeni vakayla günlük vaka sayısı rekoru kırdı.

Macaristan'da günlük vaka sayısı, bir önceki haftaya göre iki kat artarak 6 bin 268'e çıktı. Doğu Avrupa'nın en büyük ekonomisi olan Polonya'da Perşembe günü 15 bin 515 yeni vaka belirlendi. Bu, Nisan ayından beri kayda geçen en yüksek günlük vaka sayısı. Hırvatistan ve Slovenya da Perşembe günü rekor düzeyde günlük vaka sayısı bildirdi.

 

GÜNÜN YORUMU

55 yıldır medya dünyasındayım. Yazılı ve görsel basında bütün kademelerde görev yaptım. Ekonomide doğru analiz en büyük şiarım.

Üye Olun

Kısa Yollar