Tarih : 12.11.2021 - 06:00

Çin'den Türkiye'ye yatırıma devam

Çin Sanayi ve İşadamları Derneği Başkanı Yanquan Zhou, Huawei, Xiaomi, Oppo ve ZTE gibi Çin şirketleriyle organizasyonda yer aldıklarını belirterek, Çinli şirketlerin Türkiye'ye yatırım yapmaya devam edeceğini dile getirdi.

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkan Yardımcısı Furkan Karakaya ise Türkiye'nin, sürdürülebilir uluslararası doğrudan yatırımlar çekmek için yatırımcı dostu politikalar ve geniş nitelikli insan kaynağına sahip olduğunu, Avrupa, Asya ve Afrika'nın kesiştiği noktada uluslararası yatırımcılara ve küresel pazarlara erişim konusunda önemli bir konumda bulunduğunu anlattı.

Karakaya, Çin ve Türkiye arasındaki diplomatik ilişkilerin 50. yılının içerisinde olduklarını kaydederek, şu bilgileri verdi:

"Kuşak ve Yol projesi kapsamında Türkiye'nin, Çin merkezli şirketlerden lojistik, finans, üretim ve enerji gibi sektörlerde daha fazla yatırım aldığı görüyoruz. Alibaba, ZTE ve Huawei gibi birçok Çinli şirket başarılı yatırımlar yaptı. Son olarak da Xiaomi, Oppo gibi şirketler yeni yatırımları için Türkiye'yi tercih ettiklerini duyurdu. Türkiye, Çinli yatırımcıların beklentilerini karşılayan güçlü bir ülke. Her iki ülke son 10 yılda önemli ilerlemeler kaydetti. Ofis olarak iki ülke arasındaki insanların iletişimi kuvvetlendirmeyi amaçlıyoruz."

GÜNÜN YORUMU

55 yıldır medya dünyasındayım. Yazılı ve görsel basında bütün kademelerde görev yaptım. Ekonomide doğru analiz en büyük şiarım.

Üye Olun

Kısa Yollar