Cirosu 3 milyon TL’yi geçen şirketlere e-Fatura zorunluluğu 1 Temmuz’da başlıyor. 2022 yılında 1 milyardan fazla e-Belge üreterek 85 bin ağacı kesilmekten kurtardıklarını söyleyen eLogo Genel Müdürü Başak Kural, “Türkiye e-fatura uygulaması ile dünyaya örnek oluyor. Bu yıl kapsamın genişlemesiyle 100 bin ağacı kurtarmayı hedefliyoruz” dedi.
Dijitalleşme, hayatın her alanında kendini gösteriyor. Teknoloji hayatımızı kolaylaştıran yenilikler sunuyor. İş dünyası da bu dijitalleşmeye ayak uydurmaya çalışıyor. İşte e-Fatura son dönemde hem iş hayatını kolaylaştıran hem de şirketlere önemli tasarruf sağlayan bir uygulama olarak öne çıkıyor.
Kağıt masrafından kurtarıyor
Şirketlerin e-Faturaya geçiş süreçlerini, yaşadıkları zorlukları ve yeni dönem hedeflerini eLogo Genel Müdürü Başak Kural ile konuştuk. Türkiye’nin finansal teknolojiler ve onlara uyum sağlamada dünya ülkelerinden ileride olduğunu söyleyen Başak Kural, "İşletmeleri kağıt masrafından kurtarırken, ağaçları da kesilmekten kurtarıyoruz. Yani burada iki türlü kazanç söz konusu. 1 Temmuz’dan itibaren cirosu 3 milyon TL üzerinde olan işletmelerde e-fatura kullanımı zorunlu olacak. Biz de işletmelere hem danışmanlık hizmeti veriyoruz hem de sisteme kolay entegre olabilmelerini sağlıyoruz” diye konuştu.
E-Faturaya geçiş yapan işletme sayısı hızla artıyor. Bazı sektörlerde zorunlu olan e-Fatura uygulaması 1 Temmuz’da 3 milyon TL’ye kadar brüt hasılatı olan tüm sektörler için de geçerli olacak. e-Fatura uygulamasının resmi olarak başlamasıyla birlikte, işletmelerin mali işlemlerinde önemli değişiklikler yaşanması bekleniyor. Bu yeni düzenleme, daha önce kağıt üzerinde düzenlenen faturaların elektronik ortamda oluşturulmasını zorunlu kılıyor.
55 yıldır medya dünyasındayım. Yazılı ve görsel basında bütün kademelerde görev yaptım. Ekonomide doğru analiz en büyük şiarım.