Tarih : 08.07.2022 - 04:19

e-ticaret Temmuz'da 70 milyarlık ciro hedefledi

Son iki yılda hem Türkiye’de hem de dünyada son derece hızlı bir şekilde büyümesini sürdüren e-ticaret, özel gün alışverişlerinin de vazgeçilmezi oldu. Bu yıl Anneler günü, Babalar günü ve Ramazan Bayramı gibi özel dönemlerde online alışveriş 2 kata varan artışlar gösterdi. Bu sebeple e-ticaret sektörü, pandemi öncesinde en büyük paya sahip kategorilerden biri olan turizmin de etkisiyle iki kat büyüme bekliyor. Sektör, 9 günlük Kurban Bayramı tatilinin turizm sektöründe yaratacağı etkiyle Temmuz ayında 70 milyar lirayı aşkın ciro hedefliyor. Bildiğimiz çikolata, şeker alışverişinin yanında özellikle tatil alışverişi de öne çıkacak.

E-Ticaret İşletmecileri Derneği (ETİD) Başkanı Emre Ekmekçi, koronavirüs salgının gölgesinde geçen Kurban Bayramı tatillerinin ardından bu yıl bayramı yasaklar olmadan geçirmeye hazırlanıldığını hatırlatarak tüketicilerin alışveriş alışkanlıkları online alışverişe yönelmesi ve kampanyaların da etkisiyle bu bayram alışverişlerinde de e-ticaretin ön planda olmasını beklediklerini söyledi.

GÜNÜN YORUMU

55 yıldır medya dünyasındayım. Yazılı ve görsel basında bütün kademelerde görev yaptım. Ekonomide doğru analiz en büyük şiarım.

Üye Olun

Kısa Yollar