Tarih : 17.11.2021 - 06:07

Faiz, enflasyon beklentilerine paralel inmeli

Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran, Türkiye Sermaye Piyasaları Kongresi’ne katılarak, burada bir konuşma gerçekleştirdi. Aran, konuşmasında, ülkemizde sermaye piyasalarına dair bazı bilgiler paylaşan Aran, makroekonomiye ilişkin de değerlendirmelerde bulundu.

Enflasyonist ortamdan bir an evvel çıkmak ve enflasyonu kontrol altına almak bence birinci yapılması gereken şey. Faiz ve kur konusunda da eğer sonuç almak istiyorsak, enflasyondaki beklentileri iyileştirmemiz ve enflasyondaki beklentilere paralel olarak faiz indirimlerine devam etmemiz gerekiyor. Yüksek faiz, sermaye piyasalarının gelişiminin önünde de engel teşkil ediyor. Reel faizlerdeki artış, işsizlikte artış ve istihdamda azalma anlamına geliyor. Ayrıca, yatırım iştahını da aynen enflasyonda olduğu gibi düşürüyor. Faizler kesinlikle inmelidir, ama mutlaka enflasyon beklentilerine paralel inmelidir. 

GÜNÜN YORUMU

55 yıldır medya dünyasındayım. Yazılı ve görsel basında bütün kademelerde görev yaptım. Ekonomide doğru analiz en büyük şiarım.

Üye Olun

Kısa Yollar