Tarih : 01.07.2024 - 03:28

Kripto para borsaları yasayı olumlu buldu

Kripto varlıklara ilişkin yasa, Türkiye'de hizmet veren kripto para borsaları tarafından olumlu karşılanırken, düzenleyici çerçevenin oluşturulmasının sektöre ilgiyi artırabileceği değerlendirmesinde bulunuldu.

Kripto varlık ekosistemine yönelik düzenleme içeren "Sermaye Piyasası Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi", 26 Haziran'da TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaştı. Böylece Türkiye'de kripto varlıklara dair ilk yasal çerçeve oluşturuldu.

Kanunla söz konusu alanın düzenlenmesine yönelik yetki Sermaye Piyasası Kuruluna (SPK) verilirken, kripto para borsası olarak bilinen kuruluşların Türkiye'de hizmet verebilmesi için lisans almaları zorunluluğu getirildi.

Binance TR Üst Yöneticisi (CEO) Mücahit Dönmez, "kripto varlık yasası"na ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, kripto varlık hizmet sağlayıcısı olarak yasal yükümlülükleri yerine getirmeyi ve tam uyum sağlamayı amaçladıklarını belirtti.

Türkiye'de kripto varlık borsalarına yönelik yasal düzenlemenin bu alana önemli katkılar sağlayacağını ifade eden Dönmez, yasanın getireceği açıklık ve netliğin, tüm şirketlerin yüksek kullanıcı güvenliği önlemleri almasını ve kurumsal gerekliliklere uymasını zorunlu kılacağı değerlendirmesinde bulundu.

GÜNÜN YORUMU

55 yıldır medya dünyasındayım. Yazılı ve görsel basında bütün kademelerde görev yaptım. Ekonomide doğru analiz en büyük şiarım.

Üye Olun

Kısa Yollar