Mücevher ihracatçıları, Hazine ve Maliye Bakanlığı ve Ticaret Bakanlığı’yla bir araya geldi.Bakanlıklara 12 maddelik talep listesi sunan mücevherciler, Dahilde İşleme Rejimi (DİR) kapsamında işlenmemiş kıymetli maden ithalatı izninden, yolcu beraberinde 2 kilograma kadar Altın girişi gibi konularda destek istedi. Mücevher İhracatçıları Birliği Başkanı Burak Yakın, “DİR ile ilgili kısıtlamada önümüz açıldı. Bu konuda bakanlıklarımızdan da açıklamaların önümüzdeki günlerde geleceğini tahmin ediyorum. Atılan tüm adımlarla, 3 yıl içinde İtalyanların çok önüne geçip, dünyada ilk sıraya yerleşebiliriz” dedi.
ABD’YE OFİS
Mücevher sektöründe altının yüzde 60’ının yolcu beraberinde geldiğini belirten Yakın, “Eskiden bir ton altın getirirseniz bir ton altın işleyip gönderebiliyordunuz. 20 kilo sınırlaması gelmişti. Görüşmelerden sonra bu 40 kiloya çıktı. Yurt dışından ne kadar altın gelir, işlenirse bu ülkeye katkısı olur” dedi. Görüşmede altının Ons fiyatındaki dalgalanmalara da dikkat çektiklerini belirten Yakın, “Altının ons fiyatındaki yükselmeler altının kaçak olarak getirilmesine ve sektörün kayıt dışına itilmesine neden oluyor” değerlendirmesini yaptı.
55 yıldır medya dünyasındayım. Yazılı ve görsel basında bütün kademelerde görev yaptım. Ekonomide doğru analiz en büyük şiarım.