Tarih : 28.07.2022 - 09:47

Rusya ile 60 milyar dolarlık ticaret

ATSO ile Rusya’nın en büyük ekonomi yayın grubu Kommersant iş birliğinde düzenlenen “Türkiye ve Rusya Yeni İş Birliği Ufukları” toplantısında; Rus iş dünyasının, Batı’nın yaptırımları nedeniyle pazarlarından çıkan uluslararası markaların boşluğunu, Türk markalarıyla doldurmak istediği dile getirildi.Rus-Türk İş Adamları Birliği Başkanı Kani Karaarslan da dünyada çok ilginç gelişmeler yaşandığını, pandemi sonrası Ukrayna-Rusya arasındaki savaşın bölge ekonomilerini olumsuz etkilediğini kaydetti. Türkiye ile Rusya ilişkilerinin daha da geliştiğini ifade eden Karaarslan, Türkiye’nin Rusya için çıkış kapısı olacağını söyledi. Rusya’nın çok büyük potansiyele sahip olduğunu vurgulayan Karaarslan, şunları söyledi: “Savaş nedeniyle Batı ile Rusya arasındaki yaptırımlar uzayacak gibi, planlar buna göre 5-10 yıllık yapılmalı. Antalya turizmde bir marka. Antalya bu markayı Rusya’ya taşımalı. Turizm işletmeciliğini Rusya’da değerlendirmeli.”

Yatırımcı ve ihracatçılara Lira ve Ruble ile çalışılmasını öneren Kani Karaaslan, iki ülkenin merkez bankalarının kur kayıplarının önlenmesi için çalıştığını söyledi. Karaaslan, “Şu anda iki ülke arasındaki ticaret hacmi 30 milyar doları geçti. 50 milyar dolara doğru gidiyor. Kur kayıpları önlenirse ticaret hacmi 60 milyar dolara ulaşabilir” dedi.

 

GÜNÜN YORUMU

55 yıldır medya dünyasındayım. Yazılı ve görsel basında bütün kademelerde görev yaptım. Ekonomide doğru analiz en büyük şiarım.

Üye Olun

Kısa Yollar