Tarih : 06.06.2024 - 03:38

Sabancı'dan 15 milyar liralık kombine yatırım

Sabancı Holding, 2024 yılının ilk çeyreğine ilişkin enflasyon muhasebesi uygulanmış finansal sonuçlarını açıkladı. Buna göre, ilk 3 ayda kombine satışlarını 239 milyar TL seviyesine yükselten Sabancı Holding’de kombine FAVÖK 33,3 milyar TL olarak gerçekleşirken, banka dışı FAVÖK marjı ise 1,3 puan arttı.

Söz konusu dönemde holding, düşük borçluluk oranı ve güçlü nakit pozisyonuyla sağlıklı bilanço yapısını korumayı sürdürdü.

Geçen yılın sonunda 7 milyar lira seviyesinde bulunan holdingin nakit pozisyonu, Exsa birleşmesinin tamamlanması ve temettü gelirlerinin etkisiyle 14,4 milyar liraya yükselerek tarihin en yüksek seviyesine ulaştı.

Geçen yıl karı üzerinden dağıttığı yaklaşık 6,2 milyar liralık temettüyle hisse başı temettü miktarını yıllık bazda yüzde 68 artıran holding, yatırımlarına da devam etti.

Holding, ilk çeyrekte yaklaşık 15 milyar TL’lik kombine yatırım gerçekleştirirken, dinamik stratejik portföy yönetimiyle topluluk şirketlerinin büyüme potansiyelini ortaya çıkaran stratejik adımlar atmayı sürdürdü.

 

GÜNÜN YORUMU

55 yıldır medya dünyasındayım. Yazılı ve görsel basında bütün kademelerde görev yaptım. Ekonomide doğru analiz en büyük şiarım.

Üye Olun

Kısa Yollar