Tarih : 23.07.2024 - 04:05

Türkiye'nin enerji filosu genişliyor

Türkiyenin enerji filosu genişliyor

 

Türkiye, toplam 6 sondaj ve sismik araştırma gemisiyle denizlerde yürüttüğü faaliyetlerini filoya ekleyeceği yeni gemiyle daha da ileri seviyeye taşıyacak.

Türkiye, halihazırda 4 sondaj ve 2 sismik araştırma gemisiyle denizlerde yürüttüğü petrol ve doğal gaz arama ve sondaj faaliyetlerini filoya ekleyeceği 7'nci gemi ile daha da ileri seviyeye taşımaya hazırlanıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Türkiye sularında hizmet verecek yeni bir doğal gaz gemisi alındığını duyurmasının ardından gözler Türkiye'nin denizlerdeki enerji filosuna çevrildi.

Erdoğan, 21 Temmuz'da yaptığı açıklamada, Sakarya Gaz Sahası'ndaki gaz üretiminde kullanılacak yeni bir doğal gaz gemisi alındığını, söz konusu yüzer gaz işletme platformu gemisinin Türkiye'ye gelmek üzere gelecek hafta yola çıkacağını dile getirdi.

Erdoğan, aynı açıklamada, 300 metre boyunda 58 metre genişliğindeki geminin yaklaşık 2 ay sonra Türkiye'de olacağını müjdeledi. Faaliyete geçtiğinde 5 milyon hane halkına yetecek kadar doğal gazı üretecek bu platformun bir üs gibi Karadeniz'de 15-20 yıl hizmet vermesi planlanıyor.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar da Kasım 2023'te yaptığı açıklamada, filoya denizde konumlanarak üretim yapabilecek yüzer üretim, depolama ve tahliye (FPSO) gemisinin eklenmesinin planlandığını duyurmuştu.

GÜNÜN YORUMU

55 yıldır medya dünyasındayım. Yazılı ve görsel basında bütün kademelerde görev yaptım. Ekonomide doğru analiz en büyük şiarım.

Üye Olun

Kısa Yollar