HÜRKUŞ Başlangıç Eğitim ve Hafif Taarruz Uçağı için pazarlama faaliyetlerine son dönemde hız veren TUSAŞ, hedefine ulaştı. İmzalanan son sözleşme ile birlikte halihazırda TUSAŞ’ın elinde satılık HÜRKUŞ uçağı kalmadığı biliniyor. Şirket, HÜRKUŞ-2’yi geliştirmeye odaklanacak.
Nijer’e teslim edilen HÜRKUŞ’lar uçuşlarına başlıyor. Daha önceden Genel Müdür Prof. Dr. Temel Kotil’in de açıkladığı gibi HÜRKUŞ kullanıcılarının arasına Çad ve sonra Libya katılacak.
TUSAŞ tarafından üretilen 14 adet HÜRKUŞ, Türk Hava Kuvvetleri’nin izni ile ihraç edildi. Şu anlık HÜRKUŞ’un yeni geliştirilen modeli HÜRKUŞ 2 için ilk kullanıcı Türk Hava Kuvvetleri olacak.
İmal edilen toplam 15 uçak, Türk Hava Kuvvetleri’nin verdiği sipariş ile TUSAŞ tarafından yapılmıştı.
Halen TUSAŞ, yeni tasarım için çalışmalarını sürdürüyor. Aynı anda HÜRKUŞ’un mevcut modeli için de pazarlama çalışmaları sürdürülüyor. Bu konuda TUSAŞ önemli bir talep yakalamış durumda.
2 ADET HÜRKUŞ, 50 MİLYON EURO
TUSAŞ Genel Müdürü Prof. Dr. Temel Kotil, 2 adet HÜRKUŞ uçağının bedelinin 50 milyon euro olduğunu açıklamıştı. Eldeki 14 uçağın ihracatından TUSAŞ, önemli bir gelir elde etmiş oldu.
HÜRKUŞ-C HAFİF TAARRUZ UÇAĞI
Hassas ve Maliyet Etkin Çoklu Görev Çözümü HÜRKUŞ-C, hafif taarruz ve silahlı keşif varyantı, günümüz dünyasının muharebe alanlarındaki asimetrik tehditlere karşı düşük maliyetli, esnek bir çözüm sunmaktadır.
HÜRKUŞ’un sahip olduğu gelişmiş eğitim kabiliyetleri korunmakla beraber, üzerinde 7 harici yük istasyonuyla HÜRKUŞ-C, kullanıcılarına; yüksek irtifada ve zorlu coğrafyalarda, gündüz ve gece koşullarında, zorlu görevleri gerçekleştirebilmek için yararlanılabilecek olan 1500 kg’a kadar geniş bir faydalı yük kapasitesi sunmaktadır.
55 yıldır medya dünyasındayım. Yazılı ve görsel basında bütün kademelerde görev yaptım. Ekonomide doğru analiz en büyük şiarım.