Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'nın 2023 yılı Türkiye yatırımının 2,48 milyar euro tutarına ulaştığı belirtildi.
Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), 2023 yılında Türkiye'ye 2,48 milyar euroluk rekor bir yatırım yaptığını açıkladı. Bankanın Şubat ayındaki Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından felaketten etkilenen bölgenin toparlanma ve yeniden inşa ihtiyaçlarına hızlı yanıt verme amacıyla banka Türkiye yatırımlarını artırdığını açıkladı.
Türkiye ayrıca 2023 yılında bankanın yatırım yaptığı ekonomiler arasında en yüksek yatırım hacmini elde etti. EBRD, 2022 yılında Türkiye'ye 1,63 milyar euro yatırım yaparken, 2021'de 2 milyar euro yatırım yaptı.
Deprem felaketinden sonra EBRD, bölge ekonomisinin toparlanmasını ve yeniden inşasını desteklemeyi amaçlayan 1,5 milyar Euro'luk bir yatırım planını duyurdu. Yatırım planı, etkilenen işletmeler ve bireyler için hayata geçirilen 600 milyon euroluk Afet Müdahale Çerçevesine ek olarak küçük ve orta ölçekli işletmelere (KOBİ'ler) yönelik altyapı yatırımlarını ve özel sektör desteğini de içeriyo
55 yıldır medya dünyasındayım. Yazılı ve görsel basında bütün kademelerde görev yaptım. Ekonomide doğru analiz en büyük şiarım.