Tarih : 28.08.2023 - 04:42

Bakanlık yalanladı, IMF'ye resmi davet yok

Hazine ve Maliye Bakanlığı, IMF’nin Türkiye’ye teknik ve rutin bir ziyarette bulunabileceğini söyledi. Geçtiğimiz günlerde “IMF heyeti Türkiye’ye gelecek” haberleri basına yansımıştı. Konu ile ilgili açıklama yapan bakanlık yetkilileri, bakanlığın heyete yönelik resmi bir daveti bulunmadığını belirtti.

‘ZİYARETTE BULUNABİLİRLER’

AA’ya konuşan yetkililer heyetin, IMF’nin Türkiye ile ilgili teknik ekibinde kısa süre önce değişiklikler olduğunu ve ekibe yeni üyeler katıldığını belirtti. Yetkililer diğer ülkelerde de olduğu üzere, yeni ekibin, ülkeyi tanımak, kendi paydaşlarıyla tanışmak ve Türkiye’nin son dönemdeki ekonomi politikalarını daha yakından öğrenmek isteyebilecekleri için teknik ve rutin bir ziyarette bulunabileceğini söyledi.

 

GÜNÜN YORUMU

55 yıldır medya dünyasındayım. Yazılı ve görsel basında bütün kademelerde görev yaptım. Ekonomide doğru analiz en büyük şiarım.

Üye Olun

Kısa Yollar