Tarih : 15.12.2023 - 06:24

Hakeme saldıran başkana ömür boyu futboldan men

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, kurula sevk edilen Faruk Koca ve Ankaragücü Kulübü'nün aldıkları cezaları açıkladı.

Türkiye Futbol Federasyonu'na bağlı olan Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Ankaragücü-Çaykur Rizespor karşılaşması sonrası sahaya girerek hakem Halil Umut Meler'e yumruk atan eski başkan Faruk Koca'ya 5 yıl hak mahrumiyeti cezası (3 yılı aştığı için ömür boyu hak mahrumiyeti) verdi.

Başkent temsilcisi Ankaragücü ise 5 maç seyircisiz oynama ve 2 milyon TL para cezasına çarptırıldı.

Ne olmuştu?

Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, 1-1 sona eren Ankaragücü-Rizespor maçının ardından sahaya girmiş ve hakem Halil Umut Meler'in yüzüne yumruk atmıştı. Koca'nın yanındaki gruptan bazı kişiler de yere düşen Meler'i tekmelemişti. Halil Umut Meler 1 gece hastanede yattıktan sonra taburcu edildi. Faruk Koca ise tutuklanarak cezaevine gönderildi. Koca yaşananların ardından Ankaragücü kulüp başkanlığından istifa etti.

.

GÜNÜN YORUMU

55 yıldır medya dünyasındayım. Yazılı ve görsel basında bütün kademelerde görev yaptım. Ekonomide doğru analiz en büyük şiarım.

Üye Olun

Kısa Yollar