Tarih : 17.09.2024 - 05:11

PTT erişim ağıyla dünyayı sarıyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Evrensel Posta Birliği Bölgesel Strateji Forumu’nda konuştu. Bakan Uraloğlu "Mazisi Evrensel Posta Birliği’nden 34 yıl öncesine dayanan posta ve telgraf teşkilatımız; birliğin kurucu üyelerinden biri olarak her dönemde yakın iş birliği içerisinde olmuştur” dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Avrupa ve Orta Asya’dan posta sektörünün üst düzey paydaşlarını bir araya getiren ve Türkiye’nin ev sahipliği yaptığı Evrensel Posta Birliği (UPU) Bölgesi Strateji Forumu’nda yaptığı konuşmada, sektörde küresel iş birliğini sağlamak için atılması gereken adımları ele alacaklarını vurguladı. Bakan Uraloğlu, “2 gün boyunca, üye ülkelerin hangi temel politikaları ele alacaklarını, küresel posta pazarında verimliliğin nasıl artırabileceği, iş birliği ve yeniliğin nasıl teşvik edebileceği, teknolojik gelişmelerden nasıl yararlanabilecekleri ve Evrensel Posta Birliği’nin, tüm paydaşlar için eşit fırsatlar ve temsili sağlamak amacıyla posta sektöründe kapsayıcılık ve çeşitlilik gibi önemli konularla şekillenen Ankara’dan Dubai’ye uzanan bir yol haritası çıkaracağız.” ifadelerini kullandı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Avrupa ve Orta Asya’dan posta hizmetleri sektörünün en üst düzey lider ve paydaşlarını bir araya getiren UPU Avrupa ve Orta Asya Bölgesi Strateji Forumu’na katıldı. Bakan Uraloğlu, forumda gerçekleştirdiği konuşmada, UPU’nun 9 Ekim 1874 yılında faaliyetlerine başladığını hatırlatarak, “1840 yılından bu yana 184 yıllık köklü geçmişi ve güçlü kurumsal yapısıyla faaliyet gösteren Posta ve Telgraf Teşkilatımız ise artık ikinci yüzyılına yaklaşıyor. Mazisi, Evrensel Posta Birliği’nden 34 yıl öncesine dayanan Posta ve Telgraf Teşkilatımız; Birliğin kurucu üyelerinden biri olarak birlik üyesi ülkelerle her dönemde yakın iş birliği içerisinde olmuştur.” dedi.

GÜNÜN YORUMU

55 yıldır medya dünyasındayım. Yazılı ve görsel basında bütün kademelerde görev yaptım. Ekonomide doğru analiz en büyük şiarım.

Üye Olun

Kısa Yollar