Tarih : 17.01.2024 - 06:32

Teröre karşı ortak bildiriye CHP yine imza atmadı

TBMM'den teröre karşı güçlü tepki...

Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde teröristlerin taciz ve sızma girişimi sonucu 9 askerimiz şehit olmasının ardından Meclis, 20 günlük aranın ardından terör gündemiyle bir araya geldi..

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş başkanlığında Meclis Genel Kurulu'nda, terörle mücadeleye ilişkin bilgilendirme oturumu düzenlendi.

Kurtulmuş'un açılış konuşmasının ardından Genel Kurul’da, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ve Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, terörle mücadeleye ilişkin bilgilendirmede bulundu.

Oy çokluğuyla kabul edildi

Yoğun katılımla gerçekleşen özel oturumda, bilgilendirmelerin ardından "teröre karşı bildiri" konulu Meclis Başkanlığı tezkeresi oylamaya sunuldu.

Tezkere, Genel Kurul'da oy çokluğuyla kabul edildi..

CHP ve DEM Parti kabul oyu vermedi

İyi Parti dışındaki muhalefet partileri kendi bildirilerini yayınladı. CHP ve DEM Parti yine bildiriye 'kabul' oy vermedi..

Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Bugün grup toplantımızdaki çağrımıza uygun olarak Meclisteki hiçbir muhalefet partisinin Cumhur İttifakı'nın dayattığı bildiriye imza atmaması memnuniyet vericidir" diyen CHP Genel Başkanı Özgür Özel, kendi bildirilerini yayınladı.

Tezkerede terörle mücadelede kararlılık vurgusu

Tezkerede; Irak'ın kuzeyinde Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde 12 Ocak 2024'te bir üs bölgesine sızmaya çalışan teröristlerle çıkan çatışmada, 9 kahraman asker Piyade Üsteğmen Gökhan Delen, Piyade Uzman çavuşlar Serkan Sayın, Ahmet Köroğlu ve Hakan Gün, Piyade Sözleşmeli erler Kemal Batur, Müslüm Özdemir ve Emrullah Gülmez, İstihkam Sözleşmeli erler Murat Atar ve Muhammed Tunahan Evcin'in vatan aşkıyla şehadet şerbetini içtikleri belirtildi.

Şehitlerin herkesin evladı ve bu memleketin gururu olduğu vurgulanan tezkerede, Gazi Meclisin, şehitlere Allah'tan rahmet, millete ve şehitlerin kederli ailelerine başsağlığı, saldırıda yaralanan kahraman askerlere acil şifalar dilediği bildirildi.

 

GÜNÜN YORUMU

55 yıldır medya dünyasındayım. Yazılı ve görsel basında bütün kademelerde görev yaptım. Ekonomide doğru analiz en büyük şiarım.

Üye Olun

Kısa Yollar