Tarih : 17.09.2024 - 05:06

Türkiye Tech Visa programı başlıyor

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın katılımlarıyla, teknoloji alanında kritik uzmanlıklara sahip yeteneklerle yenilikçi iş modelleri ve teknolojiye dayalı çalışmaları olan teknogirişimlerin ülkeye çekilmesi amacını taşıyan “Türkiye Tech Visa Programı” tanıtıldı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye Tech Visa Programı’nın ülkemizin küresel bir teknoloji merkezi olması yolunda bir mihenk taşı olduğunu belirterek, “Program ile teknoloji alanında yetkinliklere sahip profesyoneller ve yenilikçi girişimlerin başarı yolculuklarını Türkiye’de daha güçlü ivmeyle sürdürmelerine imkan tanıyacak kapsamlı bir destek paketi sunuyoruz.” dedi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, İstanbul Havalimanı’nda düzenlenen “Türkiye Tech Visa” programının tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, programın ülkemizin teknolojiye yön veren girişimlerin ve yeteneklerin buluşma noktası rolünü perçinleyeceğini kaydederek, şunları söyledi:

MİLLİ TEKNOLOJİ HAMLESİ

Türkiye olarak “Millî Teknoloji Hamlesi” vizyonumuzdan hareketle, teknoloji girişimciliğindeki faaliyetlerimizi sürdürüyor, hedeflerimize adım adım yaklaşıyoruz. Son dönemde ulusal teknoloji girişimlerimizin sergilediği başarılı performans da ülkemizin sahip olduğu potansiyeli ispat etmekte. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında, “Türkiye Yüzyılı”nda; teknoloji girişimciliğinin gelişim hızını artırarak girişimcilik ekosisteminin daha da güçlenmesini amaçlıyoruz.

GÜNÜN YORUMU

55 yıldır medya dünyasındayım. Yazılı ve görsel basında bütün kademelerde görev yaptım. Ekonomide doğru analiz en büyük şiarım.

Üye Olun

Kısa Yollar